Overnight oats med chiafrø

Kjøleskapsgrøt lager seg sjølv over natta i kjøleskapt, du rører kun sammen ingrediensene og setter blandinga kaldt i minst timer. Sunn og enkel frukost på 1-2-3! Overnight oats til morgenmad.

Min datter, min lille skønne spilopmager på snart år elsker havregryn. Jeg lavede min første “køleskabs-grød” ( overnight oats ) for nogle uger siden, og jeg har eksperimenteret med lignende opskrifter lige siden. I morges fik jeg en grød lavet på havregryn og chia-frø , og det smagte dejligt.

Men nogle gange er jeg også bare en sucker for de nemme løsninger, der kan spare tid i en travl . Denne består af havegryn, chiafrø , banan og kakao, der har fået lov til at stå i køleskabet natten over – heraf navnet. Her gjelder det å bruke kreativiteten. Som regel går det i kun havregryn, men jeg foretrekker å bruke en del chiafrø for å øke fettinnholdet.

På godt dansk kunne man nok kalde det køleskabsgrø men det lyder bare ikke sådan vildt lækkert, vel? Her får du opskriften på en kold grø der er nem at lave og som indeholder en masse ting der er gode for kroppen. Det er viktig for meg at . I motsetning til vanlig havregrøt så spises den kald.

Finn den rikige mengdefordelingen mellom melk, yoghurt og havregryn så får grøten den riktige konsistensen etter en natt i kjøleskapet.

Vår ambassadør, Mia Lindholm, har laget en lekker versjon med Goji Powder og Chiafrø. Etter jeg gikk over til et plantebasert kosthold har denne sjokoladegrøten blitt en av mine topp favoritt frokoster. Den er superenkel å lage og passer spesielt for deg som liker noe søtt på morgenen! Grøten inneholder masse fiber fra havre, sunne omega-fettsyrer, protein og kalsium fra chiafrø , kalium fra . FROKOSTTREND: Kjøleskapsgrøt, eller overnight oats som det også kalles, er den nye frokosttrenden blant matentusiaster.

Den passer også godt som mat før eller etter trening. The Telegraph lurer på om . Bland gryn, chiafrø , mælk og evt. Lav sund morgenmad på sekunder med vores supernemme opskrifter på overnight oats.

Første gang jeg serverede overnight oats for min man beskrev han det som at få kage til morgenmad. Siden har vi lavet det mange. Tilsæt æblemos, rør rundt og . Her har vi dog piftet den lidt op. Noen dråper vanilje essens.

Alt blandes og settes i kjøleskapet over natten. Trendy og supersunne chiafrø sammen med havregryn! Dette er noe du garantert holder deg mett på.