Salat rødbeter feta

Akkurat nå er rødbetene på sitt aller beste! I likhet med grønnkål er jeg også hektet på rødbete og synes at legger inn en liten teaser her på bloggen. Så pass opp for flere oppskrifter med rødbeter ! Salat med rødbete , feta og valnøtter: porsjoner.

Ingredienser: 1g rødbeter dl perlebygg 1g røde epler ss grovkornet sennep ss olivenolje ss balsamico g god fetaost i terninger Fingersalt og nykvernet pepper.

Tillaging: Kok rødbetene myke i lettsaltet vann – det tar cirka minutter hvis de er . Når rødbetene er i sesong bør vi virkelig benytte sjansen å lage noen deilige retter. De er fulle av sunnhet, men det beste er smaken. Frisk og mettende linsesalat med rødbeter , fetaost , urter og en jordlig dressing med spisskummen. Jeg liker grønne linser best når de er kalde. Ikke kalde som i rett fra kjøleskapet, men ved romtemperatur.

For aller mest til sin rett synes jeg grønne linser kommer når de er utgangspunkt for en raus og fargerik . Ny quinoasalat idag – kun fordi eg er skikkelig hekta!

Eg lover å ikkje dele quinoasalat neste mandag også, hehe Men quinoasalat er så enkelt å lage, anvendelig og ikkje minst veldig godt. Jeg er ikke spesielt glad i syltede rødbeter på glass. Det var slik rødbeter ble spist da jeg var ung. Men rødbeter er så vanvittig bra å bake i ovnen. Du kan bake den helt igjennom eller du kan velge å ha en litt hard kjerne, noe jeg liker veldig godt.

Det er enkelt å tilberede disse. En klassisk kombinasjon er rødbeter og fetaost. Her har jeg valgt å koke rødbeter selv, noe som tar rundt en time.

Jeg synes definitivt at det er verdt å ta seg bryet, da rødbetene smaker en del annerledes når de serveres nykokte. Dette var middagen denne dagen så jeg valgte å servere med pommes frites . Jeg spiser mye rødbetsalat på leverpostei, men da kjøper jeg den i butikken. Egentlig så er det bare å lage den selv.

Her skal du få en enkel salat med rødbeter , fetaost og karamelliserte . Er du på jakt etter sommerens beste salat ? Denne med rødbeter , chevre og karamelliserte valnøtter er langt oppe på lista! Her i landet har vi så vidt jeg vet ikke tradisjon på å bruke fersk rødbeter , men da jeg bodde i København var det et vanlig innslag på tallerken både i salater og til middag. Denne oppskriften fikk jeg av min gode kollega Laila, som er like opptatt av god og sunn mat som meg.

Hun synes sikkert jeg må utvide . Og helt ærlig er jeg ikke generelt så glad i salater. Men så tenkte jeg at jeg kunne prøve å kombinere disse tingene jeg egentlig ikke var så god venn med og det funket veldig bra. Den metter godt, er ikke sååå tung som en middag, men gir . Ferske rødbeter er superspennende!

Prøv vår fristende oppskrift på varm salat med kylling, fetaost og rødbeter. Balsamicodressing kler salaten godt. Vend rødbetene i vinaigrette.

Kutt fetaosten i små terninger og dryss over . Saftige kyllingbryst med smaksrik fetaost , bakte rødbeter , linser og spinat setter i gang smaksløkene i denne spennende retten. Niklas Ekstedt bruker bakepapir på skjærebrettet når han arbeider med rødbeter. Rødbetene avkjøles og skrelles. Han serverer rødbetene til ovnsbakt kylling med fetaost. Rist kjernene i en tørr stekepanne . Første legg ned spinaten, så rødbetene og pære, så valnøtt og feta.

Legg på fetaen siste for å unngå at rødbeten gjør den rosa. Forvarm ovnen til 2grader. Vask og rens rødbetene , pakk de inn i aluminiumsfolie og bak i ovnen til møre, ca time.

I en passe stor bolle visper du sammen olivenolje, eddik, lønnesirup, og sennep. Tilsett rødbeter , rødløk .