Kjøleskapsgrøt chia kokosmelk

Frokostgrøt som gjør seg ferdig i kjøleskapet. Denne lages med kokosmelk , yoghurt, havregryn og chiafrø. Sunn kjøleskapsgrøt med kokosmelk og chiafrø.

Ha i og bland godt sammen havregryn, chiafrø , melk og yoghurt i en skål. Ha grøten i et glass med lokk eller dekk skålen med plastfolie.

Sett grøten kaldt i kjøleskap i minst én time eller over natten til dagen etter. Mandelmelk, kokosmelk ol. Tilsett gjerne et grovt revet eple i grøten og smak til med litt kanel. Kjøleskapsgrøten er holdbar i flere dager, så lag gjerne dobbel porsjon med det samme. På travle morgener er det fort gjort å hoppe over frokosten for å spare ti men det er jo ikke alltid så lurt.

Med en god frokost i magen er vi bedre rustet til å møte dagens små og store utfordringer. Sammen med kokosmelk , tynne mandelflak og bringebær får du en fantastisk start på dagen. Jeg nyter min sammen med både kaffe og juice, .

Den nye frokost- og etter-treningfavoritten hos oss er kjøleskapsgrøt. Denne – med chiafrø – spises ofte til kvelds av mannen i huset, når sulten melder seg rett før leggetid. Jeg bruker mandelmelk når jeg lager chiagrøt. Men du kan også bruke andre typer melk som for eksempel havremelk, rismelk, kokosmelk eller helt vanlig kumelk.

Chaipudding er næringsrik og mettende, rett og slett en superfrokost– som gir en perfekt start på dagen! Toppet med pasjonsfrukt og kokos – NAM! Chiafrø kan også brukes som eggerstatning i bakst . Da blir det mye matlaging fra bunnen av, og jeg prøver ut mange oppskrifter fra nett og kokebøker, og trenger et sted å samle dem.

Om det er noen som leser dette, håper jeg dere kan få gode ideer til eget bruk. KJØLESKAPSGRØT : Fresh digg grøt (med chiafrø !) over natten! Perfekt både til etter trening og som frokost. Eventulet litt søtning, f. Frukt og bær som topping.

Slik gjør du: Bland alle ingrediensene i en . Jeg syns kjøleskapsgrøten er ekstra god med chiafrø i, gjerne litt kokosmelk som væske og masse friske bær og nøtter! Det finnes mange forskjellige varianter av denne grøten, og den mest vanlige er med melk eller kokosmelk. Man kan lage chiagrøt , mikse ei spiseskei i havregrøten eller kjøleskapsgrøt for ekstra næring, drysse over smoothie, yoghurtblandinger, salater, middagen, desserter.

For 1 glutenfri kjøleskapsgrøt bruker du naturligvis glutenfri havregryn. For melkefri variant kan eg anbefale å bytte melk og yoghurt med 2ml kokosmelk , det er også nydelig om man liker kokossmak på maten. For å variere grunnoppskrifta på kjøleskapsgrøten kan frosne bær, proteinpulver, kakao, . Når vinteren nærmer seg og det begynner å bli kaldere ute, får jeg alltid lyst på litt lunere frokoster enn det jeg craver i sommerhalvåret. Som nevnt før går jeg aldri . Derfor lager jeg kald pudding ? Jeg tar dl kokosmelk (eller fløte). Rør godt sammen, sett på lokk, rist noen ganger og sett inn i kjøleskap over natten.

Kan også stå på benken og svelle – da trenger den ca. Ofte synes jeg havregrøt kan bli veldig tørt og søtt. Havregrøt er ikke noe favoritt hos meg. Men etter jeg prøvde den såkalte kjøleskapsgrøten ble jeg frelst. Jeg lagde min egen variant med kokosmelk , yoghurt, chiafrø og litt sukrin.

Resultatet ble en helt fantastisk grøt. Alt du gjør er å blande inn det du liker! Jeg har testet chiafrøene i kjøleskapsgrøt som nærmest er blitt en matfarsott her i landet.