Hvam landbruksskole høner

Eggene må hentes på Hvam , og minimumsbestilling er egg. Daggamle kyllinger: leveres på bestilling fra februar-juni. Unghøner : leveres på bestilling i oktober (begrenset antall). Nå er det igjen mulig å bestille daggamle kyllinger fra hønsehuset vårt!

Ny bussrute fra Hvam til Jessheim.

Gamle Hvam til Jessheim kl. Den ene fortsetter til Oslo lufthavn, Gardermoen. I et hønsehus på Hvam voktes 3. De er redningen vår om alt skulle gå galt.

Norbrid er forøvrig den gamle Melsom- høna – verpelinje av hvit italiener som ble avlet fram på tidligere Melsom landbruksskole , nå Melsom videregående. De skal være til kos og eggprod. De er allerede brukt i uker av genbanken på Hvam landbruksskole for å beholde rasene i Norge.

Da skal jeg spørre dem om jeg kan få kjøpt RIR-hane sammen med hønene.

Gleder meg til de kommer. Vi bygde et hønsehus og kjøpte utrangerte burhøner fra Hvam videregående. Planen er at der hønene er nå skal vi ha kylling over sommeren , og hønene skal ha et litt større hus. Jeg har vært på genbanken på hvam å kjøpt meg rir høner og Nor-Bird høner og dom ser ikke ut som italiener men brøylere vil nå jeg si.

Jeg går ut ifra at siden genbanken er en landbruksskole , så er det hovedsaklig bruksverdien til hønsene som betyr noe, og sikkert (les: forhåpentligvis) også helsen. Jærhøna er bevart i Genbanken for høns på Hvam landbruksskole i Akershus sammen med noen av verpehønsrasene fra landbruksskolene. Birøkt har vært drevet lenge i Norge, . Kort beskrivelse av de ikke. Fordeling av hønene i aktive og ikke aktive linjer er følgende: aktive linjer inkl.

Lien landbruksskole til . Tom Christian har landbrukskurs ved Hvam Landbruksskole og arbeider utenfor gården i dag. På gården har de dyr som geiter, høner , hunden Quara,. Ja dette såg ut som eit spennande forum, så her vil eg gjerne vere med 🙂 Vi har eit lite hobbybruk, pr i dag har vi høner som vi har kjøpt på Hvam landbruksskole. Vi har hatt dei i to månader, og eg er litt bekymra for om dei får godt nok stell, så eg er ute etter tips til korleis ein kan sikre velferda og . Jeg hentet verpehøns på Hvam landbruksskole for noen få uker siden, hvorav to Sussex.

Jeg har aldri opplevd høns som er så aggressive som de og jeg har mange forskjellige raser.

De er veldig hakkete og jeg ser de andre hønene fra Hvam er livredd de. Mulig jeg tar feil, men jeg har i allefall fått intrykk av at de. Fôret er ferdig knust, og trenger derfor.

Jeg driver ikke økologisk, men prøver så godt jeg kan å gi mine høns et naturlig kosthol som inkluderer stein i kråsen! Men de får pellets også ! GU overta dette for populasjonene som i dag står på Genbanken for verpehøns på Hvam. Rasen ble forsøkt oppfrisket med . Det legges opp til samlinger i Aurland og på Hvam.

De har eget gårdsbruk der elevene får være med å dyrke korn, gras, grønnsaker, frukt og bær og stelle hest, ku, sau, høns og gris. Er du på de kanter, anbefaler jeg å stikke innom Hvam landbruksskole i Nes sitt gartneri utsalg. De har også en gårdsbutikk som selger ferske halvannet snes store brett.

Skal dessuten gjøre et hardt forsøk på å ha høner i år. Her noen folk fra Motor City som jeg holdt .